Alpské město Bad Reichenhall: lázeňská atmosféra se potkává s původní přírodou | HedvabnaStezka.cz (2024)

Bad Reichenhall je městem pod Alpami plným příjemných kulturních zážitků a blahodárných přírodních pokladů. Je úplně jedno, zda podniknete krátký výlet, nebo se zdržíte delší dobu.

Návštěvníci všech věkových kategorií tady najdou ty nejlepší podmínky k nalezení sebe sama a zdroj nové inspirace.

Jednodenní královská procházka obklopená horami vBad Reichenhallu

Den v alpském Bad Reichenhallu pro Vás začíná uvolněnou atmosférou při královské snídani na prosluněné terase snádherným výhledem na horská panoramata. Dopřejte si sklenku perlivého prosecca! To ve Vás probudí život a chuť na zážitky, které tu dnes na Vás čekají. Jdeme na to!

Kolem mondénních vil a stylových historických budov se projdete nejdříve Královskou lázeňskou zahradou sjejími botanickými pozoruhodnostmi. Květinové moře Vás přivítá svůdnými barvami a vůněmi. Od prvních teplých jarních dní až do pozdního podzimu se zlatavým listím tady uvidíte vždy nové kvetoucí záhony. Vlázeňské zahradě byste měli vkaždém případě udělat odbočku kalpskému inhalačnímu centru se slanými prameny Gradierhaus a tam hluboce dýchat slaný vzduch. Slaná voda tady odkapává zčerných trnů a rozprašuje kapky solanky na nejjemnější částečky – díky tomu slaný roztok uvolňuje a osvěžuje hlavu. Kdo si chce opravdu udělat čas, může si vyhledat stinné místo pod stromem a uvolněně si číst knihu v „léčivé zahradě“, nebo přemýšlet o příjemných věcech. Teď se ovšem vypravíme na pěší zónu.

Pěší zóna se svým šarmem a jako průvodce nákupy na pozadí nádherné kulisy hor – to činí zBad Reichenhallu přitažlivý cíl dovolenkářů zcelého světa. Nespočet příjemných malých obchůdků, pitoreskních kaváren a restaurací vyvolají jednoduše chuť vydat se na objevitelskou cestu. Zastávku je třeba vkaždém případě udělat vkavárně Café Reber-Stammhaus a dopřát si proslulé Mozartovy koule. Milovníkům piva doporučujeme prohlídku renomovaného rodinného pivovaru Bürgerbräu, který je ve městě připomínán od roku 1494. Už od roku 1493 ostatně existuje tzv. „reichenhallský zákon o čistotě piva“, který je starší než bavorský zákon o čistotě piva (Bayerisches Reinheitsgebot) zroku 1516. Jedná se o jakési nařízení o výrobě piva, který povinně platil pro každého sládka.

Když už jsme u ochutnávek: chléb zalpské solanky, minerální voda zBad Reichenhallu a přirozeně značková sůl zBad Reichenhallu by se měly zapsat na seznam Vašeho nákupu. Speciální pochoutky nabízejí restaurace a občerstvení během sezóny pod označením „kuchyně alpského města“. Na oběd se zastavíme vjedné zpivních zahrad a tuto nabídku využijeme. Teď ale rychle zpátky do hotelu, malá přestávka na vytrávení, městské oblečení vyměníme za něco pořádného na sebe a vyrážíme do přírody – na programu je pěší turistika!

Tady, voblasti nazývané Berchtesgadener Land, je svět ještě zcela v pořádku. Na pěší turistiku je tu vždy správná sezóna. V okolí Bad Reichenhallu zažijete tu správnou turistickou atmosféru. Je jedno, jestli se projdete kolem třpytivého jezera Thumsee, podniknete objevnou cestu podél potrubí se solným roztokem, nebo vystoupáte na Zwieselalm – Vaším stálým průvodcem bude svět hor se svou flórou a faunou. Nebo si vyjedete nejstarší původní kabinovou lanovkou na světě, „starou alpskou dámou“, na domovskou horu Predigtstuhl. Nahoře Vás přiláká nejen svůdný výhled na okolní horské hřebeny, ale i kulinářské speciality vhorské restauraci svelkou střešní terasou. Okružní vycházka vede kidylické horské chatě Schlegelmulden-Alm, tam si můžete dopřát pořádnou svačinu nebo vynikající jablečný závin.

Uvolnit se můžete vlázeňském a rodinném wellness-resortu RupertusTherme. Den můžete nechat doznít při relaxační masáži a pak se ponořit do temperovaného bazénu se solným roztokem a výhledem na překrásná horská panoramata obklopující Bad Reichenhall. Můžete se kochat rudým západem slunce a cítit, jak se tělo a duše pomalu dostávají do rovnováhy.

Abychom nezapomněli na další smysl: Lázeňský koncert sfilharmoniky zBad Reichenhallu patří také kperfektně strávenému dni ve městě pod Alpami.

Dobře naladěni můžete už večer plánovat další dobrodružství. Co třeba nějaký kurz na reichenhallské akademii umění? Jeho účastníkům tu renomovaní umělci předávají své vědomosti a dovednosti. Při návštěvě města nesmí přirozeně chybět akce pořádané vnádherných historických budovách kolem Královské lázeňské zahrady, vkasinu, divadle, na Radničním náměstí nebo vpamátkově chráněných budovách areálu Alte Saline. O co nejlepší zábavu bez ohledu na rozmary počasí se stará kultovní kino Park-Kino se svou programovou nabídkou. Nebo můžete zkusit své štěstí vkasinu.

Navštívit byste měli také starou čtvrť Florianiviertel sjejím venkovským charakterem. Tady se nachází nejstarší část Bad Reichenhallu. Centrum představuje náměstí Florianiplatz smalými obchůdky a dílnami. Tento klenot města si vjádru uchoval svůj původní charakter zdoby kolem roku 1600. Pořádají tady rádi tradiční slavnosti, jako například stavbu májky sozdobenou velikonoční kašnou.

Oblast a její obyvatele poznáte nejlépe při pořádání trhů a slavností. Abyste zažili tu správnou atmosféru, jste zváni nanávštěvu vinobraní, městských slavností, Solných slavností, festivalu alpské klasiky, dýňového trhu, podzimního festivalu a adventní doby svánočními trhy.

Alpské město Bad Reichenhall – místo, kam se cesta vždy vyplatí!

Alpské město Bad Reichenhall: lázeňská atmosféra se potkává s původní přírodou | HedvabnaStezka.cz (1)

Alpské město Bad Reichenhall: lázeňská atmosféra se potkává s původní přírodou | HedvabnaStezka.cz (2024)

References

Top Articles
How To Download & Install The XRay Mod in Minecraft - TheBreakdown.xyz
Raven-Symoné & Miranda Pearman-Maday Talk Having Children (Exclusive)
Drury Inn & Suites Bowling Green
Safety Jackpot Login
Elleypoint
Spn 1816 Fmi 9
Terrorist Usually Avoid Tourist Locations
Stadium Seats Near Me
Katmoie
Devourer Of Gods Resprite
My.doculivery.com/Crowncork
Horned Stone Skull Cozy Grove
Luciipurrrr_
Raid Guides - Hardstuck
Ree Marie Centerfold
2024 Non-Homestead Millage - Clarkston Community Schools
Hijab Hookup Trendy
Spartanburg County Detention Facility - Annex I
Shreveport Active 911
Guilford County | NCpedia
Cvs Appointment For Booster Shot
Eva Mastromatteo Erie Pa
2016 Hyundai Sonata Refrigerant Capacity
Brett Cooper Wikifeet
DBZ Dokkan Battle Full-Power Tier List [All Cards Ranked]
Craigslist Appomattox Va
Ubg98.Github.io Unblocked
The Old Way Showtimes Near Regency Theatres Granada Hills
The EyeDoctors Optometrists, 1835 NW Topeka Blvd, Topeka, KS 66608, US - MapQuest
Living Shard Calamity
6892697335
Great ATV Riding Tips for Beginners
Is Poke Healthy? Benefits, Risks, and Tips
What we lost when Craigslist shut down its personals section
Warn Notice Va
The value of R in SI units is _____?
Opsahl Kostel Funeral Home & Crematory Yankton
Aladtec Login Denver Health
Goodwill Houston Select Stores Photos
拿到绿卡后一亩三分地
Kelly Ripa Necklace 2022
Craigslist Pa Altoona
Andrew Lee Torres
Walmart Pharmacy Hours: What Time Does The Pharmacy Open and Close?
Foxxequeen
Free Crossword Puzzles | BestCrosswords.com
✨ Flysheet for Alpha Wall Tent, Guy Ropes, D-Ring, Metal Runner & Stakes Included for Hunting, Family Camping & Outdoor Activities (12'x14', PE) — 🛍️ The Retail Market
Dineren en overnachten in Boutique Hotel The Church in Arnhem - Priya Loves Food & Travel
All Buttons In Blox Fruits
Home | General Store and Gas Station | Cressman's General Store | California
WHAT WE CAN DO | Arizona Tile
Swissport Timecard
Latest Posts
Article information

Author: Kieth Sipes

Last Updated:

Views: 5359

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kieth Sipes

Birthday: 2001-04-14

Address: Suite 492 62479 Champlin Loop, South Catrice, MS 57271

Phone: +9663362133320

Job: District Sales Analyst

Hobby: Digital arts, Dance, Ghost hunting, Worldbuilding, Kayaking, Table tennis, 3D printing

Introduction: My name is Kieth Sipes, I am a zany, rich, courageous, powerful, faithful, jolly, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.